Helena Frejdevi

Som så många andra komplementärmedicinare började jag min karriär någon helt annanstans men gick in i väggen med dunder och brak. Det fanns flera orsaker till att jag blev så utmattad, och jag hade kämpat länge för att hålla mig på fötter. Jag blev mycket sjuk och min resa för att finna bot och läkning blev både lång och mångfacetterad. Det blev många och långa vistelser på sjukhus, både kropp och psyke mådde dåligt. Jag upplevde att den konventionella vården inte räckte långt, och till slut blev det en kombination av en skicklig psykoterapeut och olika komplementära metoder som långsamt fick mig på fötter igen.

Idag mår jag bra och lever ett alldeles vanligt liv med man och två barn i en röd liten stuga på landet. Jag har en passion för att bidra till att fler människor hittar en väg ut ur det som begränsar livet. Jag vet hur otroligt jobbigt det är att må dåligt, och jag vet vilken befrielse det är när kroppen och livet fungerar igen.

Min verktygslåda som jag har till förfogande när jag arbetar med andra människor är stor, och det beror på att det i min erfarenhet oftast blir både snabbast och bäst resultat när man arbetar på flera plan samtidigt. De utbildningar jag gått och de metoder jag arbetar med speglar förstås mina egna intressen och talanger. I botten har jag en stadig förankring i naturvetenskap från min utbildning till fysiker och geofysiker på två universitet. Fysiken har gett mig den grund jag står på strikt vetenskapligt och har samtidigt öppnat dörrar till det betydligt mer subtila i energiernas värld, och jag har lärt mig att det är mycket vi människor ännu inte lyckats bevisa vetenskapligt utan att vi för den skull har anledning att förneka att det existerar.

Jag har alltid varit intresserad av näring och hälsa, och jag hade svårt att välja om jag skulle bli läkare eller fysiker innan jag påbörjade mina universitetsstudier. Jag läser böcker om samspelet mellan olika näringsämnen och kroppens funktioner och tycker de är mer spännande än en deckare. Fyto- och näringsterapi är väldigt roligt att arbeta med, men jag märkte ganska snart att jag inte tyckte att det räckte till. Många jag mötte mådde så dåligt och att bara arbeta med örter och näring kändes inte tillfredställande, mina klienter ville prata, gråta, berätta. De hade ont och ville bli berörda, sedda, tröstade.

Då kom min andra stora passion här i livet lägligt in, nämligen att gå djupare med det psykiska måendet, och kunna arbeta både med kropp, psyke och själ samtidigt. Det var ju dessutom så jag själv blev frisk. Jag har upptäckt att efter allt jag själv varit med om är jag inte längre så rädd för det svåra i livet, framförallt har jag fått en förmåga att bemöta andra människors problem på en djup nivå där verklig läkning kan ske.

Jag har min mottagning i ett eget litet hus bredvid boningshuset där jag och familjen bor på landet utanför Linköping. Vi har en vidsträckt utsikt över sjön, och skogen ligger precis bakom huset. Det är skönt att vara här, det är verkligen en läkande miljö i naturnära stillhet.

Jag har utbildning bl.a. inom följande områden:

  • Fysik/Geofysik (Linköping och Uppsala Universitet, masternivå)
  • Ledarskap/Projektledning (KY-utbildning 2 år heltid Idékraft Uppsala)
  • Psykopraktor ® som inkluderar många olika behandlingsformer som tex kroppspsykoterapi (Neuroenergetic Psychology NEP), kinesiologi, energipsykologi (EFT, PAP mfl). (Nordiska praktorskolan)
  • Kraniosakral terapi (Upledger Institute International)
  • Fyto- (ört) och näringsterapi, hårmineralanalys mm (NNFS mfl)
  • Andningspedagog (Wäxthuset, Väddö)
  • Shamanskt helande (Föreningen för shamanskt utforskande)